Cordaad Welzijn Goedbezig Valkenswaard

Praktische Ondersteuning Valkenswaard

 

Onderstaande diensten worden uitgevoerd door vrijwilligers van Cordaad. Wil je meer informatie of heb je een concrete hulpvraag? Neem contact op met Anneke Maas, annekemaas@cordaadwelzijn.nl of bel van maandag tot en met donderdag 's ochtends naar 040-2046614.

Hulp bij het boodschappen doen

De vrijwilliger gaat met je naar de supermarkt, helpt je zonodig bij het boodschappen doen en draagt zorg voor het vervoer hiervan naar jouw woning. Kosten: € 0,39 per kilometer van jouw huis naar de supermarkt en terug. Eerste keer aanvragen kan tijdens het spreekuur. Heb je incidenteel hulp nodig? Dan kun je dit per keer aanvragen. Indien nodig worden er onderling afspraken gemaakt.

Incidenteel vervoer

Ben je niet in staat om zelfstandig naar bijvoorbeeld het ziekenhuis te gaan en kom je niet in aanmerking voor een vervoersvoorziening van het WMO-loket? Dan kan een vrijwilliger jou met zijn/haar auto brengen en, indien gewenst, je begeleiden naar- en tijdens de afspraak.
Kosten: € 0,39 per kilometer van jouw huis naar plaats van bestemming en terug. Hulpvraag kan gesteld worden tijdens het spreekuur.

Gezelschap

Vind je het leuk om wat gezelschap te hebben, om eens samen met iemand een rondje te wandelen of een spelletje te doen? Wij zoeken een vrijwilliger voor je die voldoet aan uw verwachtingen.
Hier zijn geen kosten aan verbonden. Aanvragen kunnen gesteld worden tijdens het spreekuur.

Hulp bij het afhandelen van uw financiën

Een aantal vrijwilligers is expert op het gebied van financiën. Zij kunnen jou helpen bij het uitzoeken van allerlei financiële problemen en bijvoorbeeld met het invullen van belastingformulieren. Dit laatste is echter alleen bedoeld voor mensen die geen andere mogelijkheid hebben en een belastingadviseur niet kunnen betalen.

Hulp bij invullen van formulieren

Het komt in onze samenleving vaak voor dat we een formulier in moeten vullen. Dat is niet altijd even gemakkelijk. Onze medewerkers hebben er veel ervaring mee. Waar nodig nemen we contact voor je op met de betreffende organisatie. Kom zonder naar afspraak naar het Formulierencafé op donderdag van 10.00u tot 12.00u in de Bibliotheek in de Hofnar.

Incidentele oppas

Als je als mantelzorger er een keer uit moet maar je kunt jouw zieke partner of kind niet alleen laten, dan is er de mogelijkheid een beroep te doen op een zorgvrijwilliger die komt oppassen.

Hulp bij thuisadministratie

Een papieren last? Je zoekt hulp om jouw administratie weer op orde te krijgen? Cordaad Welzijn helpt je op weg. Vrijwillige administratiehulpen komen je thuis helpen zodat je weer grip krijgt op jouw eigen administratie. Je wilt graag:

  • Het overzicht houden over je administratie en/of financiën?
  • Leren een goede administratie te voeren?
  • De papierenlast de baas te blijven?

Een administratie die op orde is, geeft rust en lucht.

Begeleiding naar arts of ziekenhuis

Heb je een afspraak bij de arts en heb je geen vervoer? Wil je graag dat er iemand mee gaat als extra luisterend oor? In dat geval kan een vrijwilliger met jou mee. Dit kan met eigen vervoer (van de vrijwilliger) of als medepassagier in de taxi.
Indien de vrijwilliger met zijn/haar eigen auto rijdt, worden de benzinekosten meteen afgerekend.
Kosten: € 0,39 per kilometer van jouw huis naar plaats van bestemming en terug. Per keer  en tijdig aanvragen.

Hulp bij kleine klussen

Je kunt bij ons hulp krijgen bij kleine klussen zoals het ophangen of wisselen van een lamp, het ophangen van een schilderij, het repareren van een lekkende kraan e.d.
Kosten: € 2,50 per half uur, maximaal 2 uur werken. Alle hulpaanvragen kunnen gesteld worden tijdens het spreekuur.